Rondreizen in Oezbekistan

Individuele Rondreizen in Oezbekistan

Boechara, Oezbekistan

5 dagen – introductie tot Oezbekistan – Tashkent, Boechara en Samarkand

Oezbekistan in vijf dagen

Indien u over weinig tijd beschikt en toch de belangrijkste bezienswaardigheden wilt bezoeken bieden wij u dit programma aan. Behalve de hoofdstad Tashkent komt u ook in de twee belangrijkste steden uit de periode van de Zijderoute bezoekt, namelijk Boechara en Samarkand. U vliegt van Tashkent naar Boechara en reist terug, via Samarkand, per sneltrein.

LEES MEER

Kazachs Yurtkamp in Oezbekistan

10 dagen – Zijderoute steden plus de natuur – ook geschikt voor gezinnen

Familiereis Oezbekistan inclusief een Yurtkamp

Behalve Khiva, Boechara en Samarkand bezoekt u op deze familiereis in Oezbekistan ook een Kazachs yurtkamp in de woestijn ter onderbreking van de stedenbezoeken. Extra opties zijn een kameeltocht, zwemmen in een groot meer en een verblijf in een homestay in het Nurata gebergte.

LEES MEER

Termez in Oezbekistan

12 dagen – inclusief de Zijderoute steden – plus Boeddhistisch erfgoed

Tot aan Termez, Poort naar Afghanistan

Het Boeddhistische erfgoed van de stad Termez, nabij de grens met Afghanistan (maar veilig) is de toevoeging in dit programma, naast de bekende Zijderoute steden en de hoofdstad Tashkent. Een programma van 12 dagen.

LEES MEER

Registan Plein in Samarkand, Oezbekistan

15 dagen – alle Zijderoute steden – plus een resort, Fergana en Termez

Oezbekistan Compleet in 15 dagen

Tijdens deze 15-daagse individuele rondreis in Oezbekistan bezoekt u behalve de steden Tashkent, Khiva, Boechara, Samarkand en Termez ook het bergresort Chimgan en de Fergana vallei. Een reis vol afwisseling met de Zijderoute steden, handwerken, Boeddhistisch erfgoed en natuur.

LEES MEER

Keramiek fabriekje in Rishtan, Fergana Vallei, Oezbekistan

10 dagen – Zijderoute steden – plus de Fergana Vallei

Handenarbeid in de Fergana Vallei

Via de in 2016 geopende moderne treinverbinding van Tashkent naar de Fergana vallei is dit deel van het programma – naast de klassieke Zijderoute steden en Tashkent – een stuk toegankelijker geworden. Een programma van tien dagen.

LEES MEER

aralmeer, scheepswrakken, Oezbekistan

12 dagen – Zijderoute steden plus Aralmeer & Savitsky – avontuurlijk

Het Aralmeer en een unieke Kunstcollectie

In het provinciestadje Nukus bevindt zich de unieke Savitsky kunstcollectie, zomaar in ’the middle of nowhere’. Behalve het museum en de Zijderoute steden bezoekt u ook nog een voormalig vissersplaatsje ooit gelegen aan het Aralmeer.

LEES MEER

Oezbeekse cuisine

9 dagen – Khiva, Boechara en Samarkand – geniet van de Oezbeekse keuken!

Culinaire Rondreis Oezbekistan

In Centraal-Azië is de Oezbeekse keuken beroemd en toonaangevend. Deze achtdaagse rondreis voert langs de bekende Zijderoute steden Khiva, Boechara en Samarkand. Daarnaast maakt u uitgebreid kennis met Oezbeekse cuisine middels gevarieerde maaltijden en ook een workshop in Boechara. Voor de fijnproevers!

LEES MEER

Yangikazgan Yurt Camp, Oezbekistan

Hier treft u ideeën voor andere reisprogramma’s in Oezbekistan, met de nadruk op de natuur en het plattelandsleven.

Wandelen, trektochten, paardrijden, dorpse homestays en yurtkampen

Oezbekistan is meer dan Tashkent, Samarkand, Boechara en Khiva! U kunt er trekken in het Westelijke Tien Shan gebergte, wandelen in het Nuratau gebergte, verblijven in homestays & yurts en paardrijden. Op deze pagina treft u meer informatie; schrijf ons aan voor exacte reisprogramma’s & prijzen.

LEES MEER