Wandelen, Trektochten, Paardrijden, Homestays & Yurtkampen

Wandelen, Trektochten, Paardrijden, Homestays & Yurtkampen

Kazachs Yurtkamp in Oezbekistan

Oezbekistan is terecht befaamd vanwege de steden Samarkand, Boechara en Khiva met hun fraai bewaard gebleven historische en kleurige monumenten. Maar het land heeft meer te bieden. Op deze pagina’s geven we een aantal voorbeelden van alternatieve programma’s in het land. Let wel, het is goed mogelijk om deze te combineren met een bezoek een de beroemde oude steden. U kunt tussen het bezoeken van de steden een uitstap maken naar het Nuratau gebergte om daar te wandelen en kennis te maken met het dorpsleven in Oezbekistan, verblijvende in een homestay.

Tevens is het mogelijk om een langere of kortere trektocht te ondernemen in het Westelijke Tien Shan gebergte. Wij verzorgen de gehele uitrusting en de berggidsen.

Paardrijden, van een korte rit tot een trektocht van meerdere dagen is eveneens mogelijk, in het Nuratau gebergte.

Indien uw interesse meer ligt bij het dorpsleven, zelf actief bezig zijn en de natuur kunt u ook voor kiezen om één van deze programma’s of een combinatie vaarvan de basis van uw bezoek aan Oezbekistan te maken.

Mogelijke (korte) programma’s in de bergen en dorpen van Oezbekistan

Driedaagse trip naar Sentob in het Nuratau gebergte, tussen Samarkand en Boechara
Goede kans dat u sowieso van Samarkand naar Boechara (of omgekeerd) wilt reizen. Dat kan in enkele uren, per auto of trein, maar ook via het dorpje Sentob in het Nuratau gebergte. Daar verblijft u twee nachten in een homestay, maakt kennis met het dorpsleven en kunt er met een gids een stevige bergwandeling maken met verschillende bezienswaardigheden onderweg.
Het is tevens mogelijk om twee dagen te wandelen inclusief een homestay in een ander dorpje.

Zevendaagse wandeltour in het Nuratau gebergte
Net als in bovenstaand programma is dit een mogelijkheid om tussen het bezoeken van Samarkand en Boechara kennis te maken met het dorpsleven in Oezbekistan in het Nuratau gebergte. U wandelt vijf dagen – de wandelingen zijn niet zwaar – en verblijft steeds in homestays, in vijf verschillende dorpjes. De eerste dag arriveert u vanuit Samarkand of Boechara, de zevende dag reist u door naar de andere stad.

Trektochten in het Westelijke Tien Shan gebergte
In het grensgebied met Kirgizië en Kazachstan en op slechts anderhalf uur rijden van Tashkent kunt u naar hartenlust trekken. Het is mogelijk om tochten te maken van 2-7 dagen. Wij leveren alle noodzakelijke uitrusting, berggidsen en eventueel lastdieren om bagage te dragen. U overnacht onderweg in tenten.
Uiteraard kan ook hier een trektocht worden gecombineerd met een bezoek aan de Oezbeekse steden. U kunt het ook combineren met een bezoek een het hierboven genoemde Nuratau gebergte.

Paardrijden in het Nuratau gebergte
Behalve wandelen is dit gebergte tussen Samarkand en Boechara ook geschikt om paard te rijden. Wij bieden de mogelijkheid zowel tot een korte rit alsmede tochten van twee tot vijf dagen. Onderweg verblijft u in homestays in verschillende dorpjes. Wij verzorgen de gehele uitrusting, uiteraard inclusief de paarden. Tijdens de homestays maakt u kennis met het dorpsleven en kunt bijvoorbeeld zelf meedoen met het bereiden van een Oezbeekse maaltijd.

Yurtkampen en het Aydarkul meer
Een andere manier om eventjes de steden te verlaten, wederom tussen Samarkand en Boechara, is een verblijf in een yurtkamp. We kunnen aanbieden een yurtkamp in de woestijn waar u ook kameel kunt rijden, of eentje in het Nuratau gebergte met meer voorzieningen (internet!). Een verblijf in een yurtkamp kan prima gecombineerd worden zowel met een wandeling in het Nuratau gebergte, eventueel nog een verblijf in een homestay, plus een bezoek en een frisse duik in het Aydarkul meer.

Afhankelijk van het gekozen programma en op aanvraag.

  Informatie

  PLAATS

  Westelijke Tien Shan gebergte, Nuratau gebergte

  DATA

  maart-november hoofdseizoen

  PRIJS

  afhankelijk van programma en op aanvraag

  LENGTE

  is aan u

  Contact