Ervaringen van reizigers

Ervaringen van reizigers

 • In september 2021 maakten we een rondreis door Oezbekistan. Oezbekistan was voor ons onbekend terrein. Het prachtige land, de zachtaardige bevolking, de adembenemende gebouwen, het lekker eten, de prachtige uitzichten, de fascinerende geschiedenis, … overtrof onze wildste dromen. Een ongekend pareltje in Centraal-Azië.
Uiteraard bezochten we alle hoogtepunten zoals Tashkent, Khiva, Buchara, Samarkand en de Fergana vallei maar we bezochten ook de minder gekende gebieden.
We reisden naar Nukus en maakten een tocht over de bodem van het Aralmeer tot aan de rand van het meer. Een dubbele ervaring, zo verlaten, zo fascinerend, zo onwezenlijk, zo stil, … en tevens ook heel mooi. Vanuit Samarkand reisden over fascinerende bergkammen we naar het zuiden naar Termez, een grensstad met Afghanistan.
Onderweg bezochten we eerst de monumenten van Shakhrisabz.Onbekend, maar zeker de moeite om naartoe te trekken.
In de streek rond Termez maakten we kennis met een totaal ander Oezbekistan, andere natuur, landschappen en mensen.
Oezbekistan: onbekend en onbemind, voor ons in alle opzichten een topper.
Dit hadden we natuurlijk mede te danken aan Ardjan van Oezbekistan Reizen.
Alles was tot in de puntjes geregeld, prachtige accommodaties, boeiende excursies.
Een heel afwisselend programma een aanrader voor iedereen die overweegt om dit fascinerende land te bezoeken.

  author-image
  Thera en Dirk uit België over hun rondreis in Oezbekistan van 21 dagen in augustus en september 2021
 • Hallo Ardjan, we kijken terug op een zeer geslaagde reis!! Alles liep vlekkeloos,mede dankzij de goede organisatie en gastheerschap van Rakhmatjon. Het busje, dat steeds weer op tijd ergens stond, de lokale stadsgidsen, die allen goed Engels spraken en goed geïnformeerd waren. Hij adviseerde goed over leuke restaurants, zorgde dat we bij de lichtshow savonds in Samarkand waren, noem maar op. We waren steeds mooi op tijd weer op de luchthaven of treinstations. Ook de homestay vonden we een erg leuke ervaring, hoewel, als ik er dan toch iets over mag zeggen, dit meer een redelijk grote bed en breakfast was dan een homestay. We verbleven er met 22 mensen tegelijkertijd. Maar neemt niet weg; het was erg mooi even in de bergen te kunnen lopen. Het was leuk even uit de steden weg te zijn en iets van het platteland te zien. De mensen waren erg gastvrij. Er werd gezongen tijdens het eten, we hebben nog de lokale kliniek mogen bekijken… Maar het was een prachtige en zeer geslaagde reis. Wat een mooie indrukwekkende steden! Het weer zat ook erg mee, dat is natuurlijk ook fijn, op het moment dat we vertrokken, zakte de temperatuur met ca 10 ‘…. Het hotel in Tashkent vonden we erg goed.

  author-image
  Joke Joosten uit Nederland over haar 10-daagse klassieke rondreis met acht personen in oktober 2019
 • Dag Ardjan, we zijn net terug van een fantastische 14-daagse vakantie in Oezbekistan en Kazachstan. Het was een unieke bestemming en belevenis!!! Reclame hiervoor zal zeker door ons worden gemaakt bij familie en vrienden. Eén minpuntje: Almaty is tegengevallen. Voor de rest van de vakantie : 10/10!

  author-image
  Martine en Fraukje over hun 16-daagse rondreis in Oezbekistan en Kazachstan in september 2019
 • Dag Ardjan, we zouden je graag nog willen bedanken voor de goede planning/organisatie van onze reis naar Oezbekistan afgelopen zomer! We vonden het een prachtig land, zeer vriendelijke mensen, zeer goede lokale gidsen en alles verliep vlekkeloos qua organisatie!
Als enige vernoemenswaardig verbeterpunt zouden we de folklore show in Boechara misschien niet aanraden voor ‘jonge’ mensen van onze leeftijd… Voor de rest een super reis! Veel succes met al je toekomstige reizen & nogmaals bedankt!

  author-image
  Louise van Isterdael, Saskia & Helena Verbeek uit België over hun 12-daagse klassieke rondreis in september 2018
 • Beste Ardjan, wij willen jou en de mensen van de lokale partner heel hartelijk danken voor deze mooie reis. Oezbekistan heeft ons aangenaam verrast. Rijke cultuur, afwisseling in landschappen, vriendelijke mensen, lekker eten…
De organisatie was excellent en verliep vlekkeloos. We hadden een prima chauffeur die de gaten en bulten in de asfalt perfect aankon, altijd paraat stond en met ons sprak in Spaans. De gidsen in de steden hadden elk hun stijl en een grote kennis. Anton loste een plots opduikend probleem goed op. De hotels waren goed gelegen en boden goede kwaliteit.
We genieten nog na van deze intense reiservaring. Met vriendelijke groet.

  author-image
  Familie Vanderbeek-Frans uit België over hun familiereis van 12 dagen voor vier personen in juli 2018

Contact