Reiskalender 2023

Reiskalender 2023

Wij bieden individuele reizen aan in Oezbekistan, maar het is mogelijk om uw eigen, individuele reis in de reiskalender op te nemen om medereizigers te zoeken. Zodat anderen zich daarop kunnen inschrijven.

Schrijft u ons aan op info@oezbekistanreizen.nl voor de voorwaarden.

2023

23 september-1 oktober
Cultuur- en Natuurreis naar Oezbekistan voor Schakers

data:               23 september – 1 oktober 2023
waar:              in Oezbekistan, aankomst en vertrek in de hoofdstad Tashkent
voor wie:        schaakliefhebbers, en anderen
groep:             10-20 deelnemers
reisleider:       Ardjan Langedijk
organisatie:   Centraal-Azië Reizen, Heemstede
prijs:                €1.050 – €1.225 p.p. bij 20 resp. 10 deelnemers voor de rondreis incl. alles behalve lunches & diners; €800 p.p. indicatie kosten vliegtickets

Kalyan Mosque in Bukhara, Uzbekistan

Programma

Zaterdag 23 september
Vertrek vanaf Schiphol om 18:10 uur, aankomst in Tashkent om 07:20 uur op 24 september. Vlucht met Turkish Airlines via Istanboel.

Zondag 24 september
Aankomst om 04:10 uur en transfer naar het hotel. Tijd om te rusten en ontbijt. In de middag een excursie naar het oude en het nieuwe deel van Tashkent.
In de avond mogelijkheid om te schaken in een schaakclub.

Maandag 25 september
’s Ochtends per sneltrein naar Samarkand (2 uur en 10 minuten). Check-in het pensionnetje en excursies in Samarkand.
In de avond mogelijkheid om te schaken in een schaakclub in Samarkand.

Dinsdag 26 september
In de ochtend excursie in Samarkand. Vervolgens transfer per busje (ongeveer 3 uur) naar een dorpje in het Nurata gebergte. Verblijf in een homestay in een dorpje. Kennismaking met het dorpsleven.

Woensdag 27 september
Lichte wandeling in de omgeving van het dorpje. Na lunch transfer (ongeveer 2 uur) naar het Yangikazgan Yurt kamp in de Kyzil-Kum woestijn. Vrije tijd en mogelijkheid om op een kameel te rijden. Overnachting in een yurt.

Donderdag 28 september
Via het Aydarkul meer, met de mogelijkheid van een frisse duik en een picknick, transfer naar Boechara. Onderweg verschillende excursies, tegen de avond aankomst in Boechara. Mogelijkheid tot bezoek aan schaakclub in de avond.

Vrijdag 29 september
Excursies in Boechara. Aan het eind van de middag sneltrein naar Tashkent (3 uur en 50 minuten). Transfer naar het hotel in Tashkent.

Zaterdag 30 september
Schaaktoernooi in een schaakclub in Tashkent met ook deelname van lokale schakers. Niet-schakers hebben een vrije dag of kunnen een extra excursie boeken.

Zondag 1 oktober
Om 06:00 uur transfer naar de luchthaven voor de vlucht met Turkish Airlines van 09:00 uur naar Istanboel. Aankomst in Amsterdam 16:45 uur.

Yangikazgan Yurt Camp in Uzbekistan

 

Contact